Online, Personale

Viata bate filmul. Aproape intotdeauna. Sau cum am lansat eu cu Alex Visa agentia HyperActive – long version.

Am facut cunostinta cu publicitatea online prin  2001 sau 2002 – cand Calin Rotarus si cu Alex Visa construiau portofoliul initial de site-uri Arbomedia – in cazul meu a fost vorba de Calin si de convertor.ro si gedone.ro – 2 site-uri relativ tari pentru vremea respectiva.

La scurta vreme dupa aceea am inceput sa inteleg si cum vine treaba cu adservers, afisari, unique users & stuff – pe scurt, sa derulez campanii online. Tot felul de chestii cool, una peste alta, dar destul de greu de transformat in bani “adevarati” la acel moment 🙂. Asa ca am mers mai “piano” cu publicitatea online, investind timp si resurse doar in relatia cu clientii care chiar intelegeau despre ce e vorba in domeniu, sau doar in proiectele care aveau cu adevarat potential.

In 2003 Alex Visa a plecat in Canada. Nu apucasem sa bem prea multe cafele impreuna – Rotarus era (si a ramas) omul de baza pentru mine in Arbo  – dar pentru ca avem cunostinte comune (eu si Alex) si pentru ca amandoi ne-am ocupat in continuare de domeniul comunicarii online – am ramas conectati si periodic mai aflam unul despre altul cate ceva – fie de la altii, fie direct – din mailurile pe care le schimbam din cand in cand.

Asa am aflat anul trecut ca Alex lucreaza la belairdirect (o divizie ING Canada) ca specialist marketing online si ca este Specialist Certificat Google Adwords – aici drumurile noastre s-au reintalnit – Adwords este un serviciu caruia i-am vazut potentialul inca din 2004 si pe care l-am promovat constant de atunci. Anul trecut am fost printre primii care au comunicat cifre concrete legate de aceasta activitate in Romania si cred in continuare foarte mult in potentialul search advertising-ului ca una din cele mai eficiente forme de publicitate existente. 

In toamna anului trecut am inceput sa discut cu Alex Visa despre o colaborare pe partea de search advertising si SEO, fara sa stiu ca il bate gandul sa se intoarca in Romania. Dupa discutii din ce in ce mai pasionate (mai mult de 30 de mailuri schimbate in mai putin de 2 saptamani!) am realizat amandoi ca e o oportunitate excelenta sa profitam de chimia reciproca si de complementaritatea competentelor noastre.

Long story short –  ne-am hotarat sa lansam impreuna o agentie online full-service. Acum agentia exista, se numeste HyperActive si astazi este lansarea oficiala. 

Sunt foarte increzator in succesul acestei companii – Alex Visa este unul din cei mai buni specialisti in marketing interactiv pe care ii cunosc, pornim cu o echipa de care suntem amandoi mandri iar piata de publicitate online din Romania este cu siguranta gata sa faca pasul catre maturizare.

Alex se va intoarce la 1 iunie in Romania – pana atunci administreaza “de la distanta” toate campaniile online pe care le derulam (Adwords si media), contractele de SEO si este implicat activ in strategia tuturor proiectelor pe care le derulam.

Mai multe despre Alex Visa aflati pe blogul lui – www.webservator.ro  

10 thoughts on “Viata bate filmul. Aproape intotdeauna. Sau cum am lansat eu cu Alex Visa agentia HyperActive – long version.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *