Omleta din 2 perspective
A unui burlac (vag) pasionat de gatit si a unui om serios cu experienta si aplecare inspre mestesugul gatitului.
Eu si Copolovici, adica.
Si nu a fost vorba de orice omleta, ci de omleta de sambata dimineata, adica cea mai importanta omleta a saptamanii :o}.
Pe scurt, ieri dimineata am pus in practica o discutie mai veche dintre mine si Viorel si am pus fata in fata 2 moduri diferite de a nenoroci ouale in tigaie impreuna cu diferite ingrediente. Mai cinstit ar fi sa recunosc ca am facut amandoi "scrambled eggs" (oua amestecate).
Eu am pus in practica o varianta cu ciuperci si branza feta, plus niste verdeturi italiene proaspat rasnite. Domnul Copolovici a colorat frumos tigaia cu niste ardei rosu, peste care a trantit ouale batute bine in care adaugase anterior niste telemea ingrijit data pe razatoare.
El e un dragut, motiv pentru care a scris pe blogul lui fineturi, dar eu va marturisesc ca m-am (re) convertit la folosirea legumelor in omlete.
In apararea meu nu pot decat sa admit ca priceperea mea culinara se limiteaza la faptul ca nu sunt genul de barbat care sa moara de foame daca e singur acasa, dar nu ma ating niciodata de cuptor, asa ca lupta a fost usor nedreapta ;-}.
Concluziile mele:
– legume printre oua in tigaie, preferabil frumos colorate. INTOTDEAUNA
– castravetii adauga ceva special omletei daca ii pui proaspeti in farfurie
– branza, casul sau cascavalul nu trebuie sa lipseasca
– e misto sa gatesti cu prieteni (mai priceputi sau nu, prieteni sa fie)
– si gatitul si fotografia cer (macar) o farama de talent si mult exercitiu
– illy ramane o cafea foarte buna la care sa stai de vorba dupa ce esti satul 🙂
…mai priceputi sau nu …da, dar macar unul tre’ sa stie mai multe, eu ma rezum la a opera culinar sub stricta supraveghere :o)
clar, ca sa iasa ceva comestibil n-ar fi rau sa fie prezent si cineva care stie la ce foloseste teflonul ;-}
dintre cele 30 de feluri de-a face omleta voi ati ales doua ATAT de asemanatoare??? V-ati vorbit inainte sa le faceti (aproape) la fel? 🙂
PS trebuia sa incerci sa asterni in farfurie, inainte sa pui omleta acolo, felii mari de parmezan de jumatate de milimetru grosime. Si nu multe. cat sa acoperi farfuria… Sa vezi dupa aceea ce savoare poate avea o cafea… 🙂
hai, recunoaste ca de fapt vrei si tu sa vii data viitoare … 🙂