Categorice

O idee din cand in cand. Astazi – masina de facut lapte.

Marketing Arena mi-a zgandarit o sinapsa mai veche, motiv pentru care m-am hotarat sa postez din cand in cand cate o idee (cretina, aberanta sau geniala) fara mare legatura cu nimic, dar care pusa in practica ar putea schimba lumea.

Da, ati citit bine, o sa pun aici idei care ar putea schimba lumea. Sunt convins ca sunt o gramada de idei de genul asta si provoc pe oricine are idei asemanatoare sa le scrie pe blogul personal sau pe blogul meu. Poate cineva, candva, undeva, va lua una in serios si o va transpune in realitate.

Prima idee, ca sa va prindeti ce vreau sa spun:

Masina care transforma iarba in lapte.  

Da, vorbesc de o replica tehnologizata a inofensivei  

cow.jpg

Nu mi se pare ca e chiar asa de greu astazi, in epoca clonarii, transplanturilor, inteligentei artificiale, calatoriilor spatiale etc.

Ce Dumnezeu o fi asa de complicat in stomacul vacii? Daca ar fi sa ne imaginam  vaca precum o cutie neagra ideea e clara – pe o parte introduci iarba, pe cealalta iese lapte. Ma rog, mai e o parte prin care ies si reziduurile. La alea am putea renunta 🙂

Nu cred ca sunt primul care s-a gandit la asta, dar poate sunt primul care o spune public. Si poate un cercetator (roman) o ia in serios si reproduce metabolismul vacii in asa fel incat sa mai fie si economic fezabil. Adica… degeaba iese lapte daca ar costa 200 de euro litrul…

Sper sa nu se supere pe mine

milka.jpg

ca o las fara obiectul muncii 🙂

Atat. 

One thought on “O idee din cand in cand. Astazi – masina de facut lapte.

  1. Ideea nu e noua. Prin anii 70 am vazut la tv un reportaj despre un inventator care realizase o astfel de masinarie. Invetia sa a fost premiata la vremea respectiva chiar la salonul de inventica de la Geneva si facuse furori fiind considerata o solutie excelenta pt rezolvarea problemei lipsei de lapte in tarile defavorizate. Inventatorul gasise o metoda prin care reproducea cam tot procesul din stomacul unei vaci. Intr-un soi de mixer-malaxor introducea frunze de salata si fire de iarba, pasta rezultata era amestecata cu o solutie care imita saliva vacii, apoi intra intr-un reactor unde erau reproduse cele 4 compartimente ale stomacului unei vacii. Erau reproduse fidel toate sucurile gastrice si temperaturile existente in stomacul vacii. Dupa un timp in care se producea digerarea toata acea pasta vegetala era transformata intr-un lapte foarte gustos. Bineinteles ca existau si deseuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *