2Performant, Online, Promo

Marketingul afiliat te obliga la performanta

Frumusetea acestei industrii este ca se autoregleaza pe termen lung. Putini au inteles (inca) in Romania ca ecosistemul marketingului afiliat functioneaza dupa reguli pe care nu le poti trisa dar care te rasplatesc rapid daca le intelegi corect, esti perseverent si capabil de performanta.

Principiul e simplu – advertiserii sunt promovati de catre afiliati in schimbul unui comision oferit pentru fiecare conversie – pentru mai multe detalii puteti urmari filmul de mai jos.

De ce spun ca te obliga sa fii bun? Pentru ca este un sistem bazat pe „try, learn, improve” in care fiecare veriga (advertiser, platforma, afiliat, client final/user) „cere” performanta atat de la cei cu care se afla in relatie directa cat si de la sistem in ansamblu.
Atat reciprocitatea acestei cerinte cat si transparenta (obligatorie) penalizeaza rapid lipsa de rezultate reale a unui „actor”.

In momentul in care introduci in ecuatie si faptul ca totul se bazeaza pe motivatia economica – dependenta 100% de satisfactia celorlalte parti, ai un sistem care se imbunatateste (inevitabil) pe termen lung, nu poate merge in alta directie pentru ca nu are fundament economic.

Clientii nu vor cumpara de la un magazin care nu are produse/preturi/client service ok, afiliatii nu vor promova advertiseri care nu au rata buna de conversie sau isi proceseaza/platesc greu comisioanele, advertiserii nu vor accepta sa fie promovati de catre afiliati neperformanti.

Evident, criteriile de mai sus sunt cele mai usor de identificat – sunt multi alti factori mai subtili care influenteaza succesul – pe care ii descoperi insa rapid dupa ce te-ai apucat de treaba.

Priceperea fiecarui actor de a intelege corect ecosistemul si a vedea ansamblul factorilor care ii influenteaza succesul este covarsitoare. Se poate intampla ca pe termen scurt sa „iasa in fata” un player care nu indeplineste neaparat toate conditiile dar principiul de functionare este atat de frumos, incat pe termen lung au succes doar cei care „livreaza” valoare partenerilor din sistem.

Iar banii nu se castiga pe baza de pitch, ppt sau pozitie in SATI.

Come on board, good times are coming. Ask me how ;).

 

2 thoughts on “Marketingul afiliat te obliga la performanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *