Automotive

Just teasing you…

Well, ca tot veni vorba de Le Mans imi face o deosebita, dar deosebita placere sa va prezint spotul pe care l-am vizionat de nenumarate ori in ultimele saptamani – Ford GT – The One.

Pentru cei mai putini initiati, in anii '60 Henry Ford II a vrut el sa faca o figura frumoasa in competitiile auto dominate de constructorii europeni – in special Ferrari. Dupa lungi tratative de a achizitiona (sau fuziona cu) Ferrari, tratativele s-au blocat in momentul in care batranul Enzo a spus "Ok, o facem, dar divizia Ford de masini supersportive o sa poarte numele meu" chestie care lui Henry (cat era el "the second") nu i-a sunat bine deloc.

Asa ca muschii lui s-au suparat si s-a pus pe treaba. Ce a iesit? Ei bine, a iesit masina care a castigat de 4 ori la rand (!!!) cursa de 24 h de la Le Mans si care a schimbat pentru totdeauna felul in care este privita marca Ford.

In 2003 Ford a implinit 100 de ani si a facut tuturor fanilor un cadou – reinvierea conceptului Ford GT 40 si chiar productia in serie limitata (4.500 de exemplare) a acestui hypercar, eveniment care a rupt locul in piata auto – primul exemplar a fost vandut la o licitatie in scopuri de binefacere, licitatie castigata de "a retired Microsoft official", care a oferit o suma de peste 500.000 USD. Exemplarul 2 a fost achizitionat de Jay Leno (barbatul ala bine care are o emisiune seara pe Antena 3) – un mare colectionar de masini cu adevarat shmekere. Un alt celebru posesor este Jeremy Clarkson (Top Gear). In fine, masina costa de felul ei cam 140.000 dolari americani dar nu sariti sa platiti avansul pentru ca nu mai aveti cum sa va cumparati una noua. Toate sunt vandute demult.

In fine, de ce va spal atata creierii cu Ford? Pentru ca prieteni, oameni buni, saptamana viitoare BDT (dragul nostru client si dealer Ford in acelasi timp) aduce in Romania singurul exemplar din Europa de Est. Si nu o aduce sa o vanda unui superclient ci este pur si simplu o actiune de imagine.

Ca sa aflati mai multe despre GT  va invit pe wikipedia.

Ce o sa facem noi cu acea masina? Ehe, asta este o alta poveste de care o sa aflati la momentul potrivit. Pana atunci, va invit sa va delectati:

One thought on “Just teasing you…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *