Categorice, Personale

Gandeste-te ce urmeaza

Indiferent daca esti angajat sau antreprenor, activezi pe o piata compusa si din alti angajati/angajatori/clienti/furnizori etc. Piata asta evolueaza permanent si banuiesc ca nu esti 100% multumit de pozitia pe care o ai in prezent.

Te-ai gandit cum va arata acea piata peste 2 ani? Dar peste 5? Care vor fi criteriile de succes? Va creste sau va scadea cererea? Cum va evolua concurenta? Tehnologia, preturile, modul de lucru, salariile?

Vei fi mai bun decat ceilalti in contextul viitor? Cum ai de gand sa faci asta?

Sunt intrebari pe care ar fi bine sa ti le pui si sa gasesti niste raspunsuri. Tine cont ca si ceilalti evolueaza, apar jucatori noi in vreme ce altii dispar, regulile se schimba uneori aproape peste noapte etc.

Asa ca nu iti face planuri bazate doar pe realitatea imediata, asta fac toti. Ma rog, toti cei care isi fac un plan. Lumea se schimba din ce in ce mai repede si prea putin din ce e valabil azi va mai fi valabil in viitor.

Capacitatea de anticipare este un atribut esential al oamenilor de succes si o abilitate care se imbunatateste doar prin exercitiu. Trebuie sa incerci (si sa incepi) sa o folosesti si apoi sa corectezi pe parcurs, over & over again.

Sigur, poti spera ca vei avea noroc si ca va intra pe usa clientul/angajatorul/partenerul ideal care va stii exact ce poti tu (chiar mai bine decat tine), te va pune in contextul potrivit, te va invata cum sa lupti cu concurenta si te va ajuta sa castigi, nu?. Keep dreaming! 🙂

Imi place prea mult expresia "Overnight success usually takes fifteen years" (headline-ul blogului lui Mircea Scarlatescu) si se potriveste prea bine aici ca sa nu inchei cu ea postul (sper sa nu se supere Mircea).

One thought on “Gandeste-te ce urmeaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *