Online, Uncategorized

Fond de investitii in online, detinut de oameni din online

Despre asta am vorbit ieri la Webclub – o idee care mi-a venit la prima editie, intr-o discutie cu Ciprian Stavar. Lucrez inca la detalii, dar din moment ce am facut-o deja publica trebuie sa explic putin mai pe larg.

Despre ce e vorba:

Marea problema in finantarea proiectelor din online era pana ieri faptul ca investitorii nu aveau competente in online si dialogul dintre ei si antreprenori era aproape imposibil.

Investitorii nu aveau cum sa vada potentialul unui proiect, sau daca il vedeau nu intelegeau modelul de monetizare.

In acelasi timp, in piata exista oameni cu multa experienta – “prima generatie” de profesionisti sau antreprenori din .ro, oameni care ar intelege foarte rapid daca un proiect are sau nu sanse de reusita si, in acelasi timp, ar fi dispusi sa investeasca cateva mii de euro, suma insa insuficienta in general. Mai mult, riscul investitiei intr-un singur proiect este destul de mare.

Solutia? Reunim competentele si bugetele disponibile intr-un “fond de investitii” – nu neaparat in forma juridica standard, dar avand acelasi model de business.

20 de oameni pun fiecare cate 5.000 de euro – prima runda de alimentare cu capital. Se strang 100.000 de euro. Primim propuneri de proiecte, le analizam, si decidem 3, maxim 4 proiecte in care investim in calitate de minoritari si parteneri strategici – oferim know how, networking si sprijin in monetizare.

Dupa 3-6 luni, mai punem fiecare cate 5.000 pentru a doua runda de capital si investim in aceleasi proiecte sau in altele.

Ne intalnim periodic (o data pe luna sau mai rar) si analizam stadiul proiectelor in care am intrat si propuneri de alte proiecte.

Aveam deja 5 parteneri interesati, aseara am gasit inca 2. Cu mine, suntem 8. Mai am 12 locuri libere.

Deocamdata caut parteneri, dar daca nu va da pace un superproiect pe care vreti sa il faceti si tot ceea ce va lipseste sunt banii, imi puteti da un mail pe prenume.nume at gmail.

4 thoughts on “Fond de investitii in online, detinut de oameni din online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *