Personale

Disparitia lui Iulian – mai multe detalii

In primul rand le multumesc tuturor celor care au preluat stirea – a aparut deja pe multe bloguri si forumuri, inclusiv din State – chiar si pe lista de discutii a romanilor de la Microsoft – Seattle (multumesc, Eduard) – cativa au aparut deja in comentariile la postul anterior, dar in total sunt mult mai multi. Am fost contactat si de un jurnalist, si voi mai contacta eu pe altii – sper sa reusim sa facem suficienta valva incat sa urnim autoritatile sa faca ceva. Este posibil ca intr-adevar Ambasada Romaniei sa nu aiba in atributii lucruri de genul asta (adica sa nu-i oblige legea), insa disparitia unui cetatean roman plecat absolut legal in Statele Unite chiar mi se pare ca ar trebui sa ii priveasca si sunt convins ca au toate instrumentele necesare sa preseze Politia Americana sa demareze o ancheta, chiar si contracost.

Pana in prezent nimeni, nici un politist, nimeni din partea autoritatilor romane nu a facut nimic, nici macar sa ceara detalii despre caz apropiatilor. 

Iulian este disparut din 3 mai 2006 – de mai bine de 6 luni nimeni din cunoscutii sai nu mai stie nimic de el. Prietenii sai din America au reusit sa obtina aparitii in ziarele de acolo la Persoane Disparute insa nu s-a intamplat inca nimic.

Remus a oferit chiar o recompensa de 1000$ pentru informatii – gasiti anuntul aici – someoneismissing.com  

Cel mai probabil, in cazul fericit in care nu i s-a intamplat nimic grav, este ca Iulian sa fie intr-o comunitate de romani. Poate trece printr-o depresie, habar n-am, dar trebuie sa aflam daca este in regula. Din motivul asta am rugat bloggerii romani sa preia stirea – poate avem noroc si citeste un roman care l-a vazut de curand si ne poate da informatii. 

In tara nu s-a intors sigur, pasaportul lui nu figureaza la nici un aeroport din Romania- a aflat informatia asta Remus, prietenul din America care se ocupa de strangerea de semnaturi pentru o petitie catre Politia Americana si Ambasada noastra. Remus este in Romania pentru cateva zile, o sa incercam sa ne organizam eforturile cat mai bine.

Mai postez si alta imagine a lui Iulian si inca o data linkul catre romanian-portal.com, unde se afla stirea cu fragmente din corespondenta familiei cu Ambasada Romaniei si Politia Americana.

Orice informatie, orice sprijin, orice sugestie sunt binevenite.

Jurnalistii care citesc aceasta stire si sunt interesati de subiect ii rog sa ma contacteze la dorin punct boerescu at gmail.com. 

[later edit]

am reusit sa gasesc un portofoliu de lucrari de-ale lui (mai vechi – pe baza lui am inceput eu colaborarea cu el in toamna lui 2004)

il gasiti pe visualart  

iulian_duna2.jpg

7 thoughts on “Disparitia lui Iulian – mai multe detalii

  1. aceasta disparitie este, fara indoiala un eveniment tragic.
    totusi pe mine ma mira un lucru : de ce s-a asteptat atat timp (mai mult de 6 luni) pana la demararea cautarilor?

  2. cautarile familiei si ale prietenilor din State au inceput de mult, insa de-abia de curand am aflat eu de disparitia lui. Sora lui a reusit sa ii sparga cam acum o luna contul de messenger si a anuntat atunci pe toti oamenii din lista de contacte a lui Iulica.

  3. L-am visat destul de des in ultima vreme pe Iuli (am fost colegi de generala in Sibiu) si ma intrebam daca aveti noutati…
    Va multumesc frumos!!!

  4. am avut o bursa in Belgia impreuna.era un baiat talentat si cu bun simt.eu de abia acum am aflat de disparitie citind pe net…..s-a mai aflat ceva despre el?l-a gasit cineva, undeva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *