Uncategorized

De ce am facut votezi.ro

Am fost intrebat in ultima vreme de (prea) multi prieteni sau cunoscuti de ce am facut votezi.ro – e vorba de oameni care nu vad vreun avantaj concret pentru care ar merita sa imi bat atata capul cu proiectul asta.

Ar fi simplu (si 100% adevarat) sa le raspund: pentru ca pot si pentru ca imi place :).

Dar am vazut ca raspunsul asta nu e suficient si stiu ca in spatele intrebarii se ascunde ceva de genul "hai, ce nu vrei sa imi spui, ce planuiesti si ce foloase vei trage in urma proiectului asta?".

Nu stiu cum sa fac sa conving oamenii ca sunt foarte sincer in demersul de a forta romanii sa se gandeasca o secunda in plus daca voteaza si de ce si ca in primul rand asta ma motiveaza.

Sa incerc sa le aduc aminte ca nu e primul proiect in care ma implic si nu am mai nimic de castigat (cel putin in mod direct)?

Bun, hai sa fac o scurta recapitulare a proiectelor mai mult sau mai putin "non-profit" in care m-am implicat in ultimii ani:

– campania in sprijinul Alexandrei Vladu – lansata in vara anului 2003 de Eliza Rogalski (atunci m-am cunoscut cu Manafu)

– filmul documentar Vise Sfaramate – produs de mine pentru ILO, pe tema copiilor care muncesc in Romania – 2005 (il urc in curand pe YouTube si pun link aici)

– proiectul "tricouri de bloggeri" al lui Manafu – 2006
– demersul de cautare al unui prieten disparut in USA – Iulian Duna – sfarsitul lui 2006
– proiectul “Vreau sa fac marketing online” – nov-dec 2007 – in urma caruia da, am recrutat 2 juniori pentru Hyperactive, dar in primul rand am oferit industriei online o alta abordare a recrutarii

… au mai fost cateva, dar nu mi se par prea importante acum.

Toate au fost proiecte in care am investit energie, timp, resurse (da, adica si bani) fara sa am un return prea clar masurabil. 

Proiecte pe care le-am facut pentru ca mi-au placut si s-au potrivit cu mine.

Votezi.ro este un asemenea proiect.

– E un exercitiu interesant

– E o platforma de agregare a intentiilor electorale ale bloggerilor

– E un loc unde putem dezbate fara interese o tema importanta (asta e un motiv pentru care nu vrem publicitate pe el, mai ales politica)

– E un proiect care imi place – cum am pornit de la ideea initiala si apoi, impreuna cu Mihaileanu si Copolovici i-am dat forma actuala – atat dpdv grafic cat si din punct de vedere al continutului

– E un proiect care as vrea sa forteze cativa votanti sa se gandeasca o secunda in plus DE CE voteaza sau nu

Ce obtinem (eu, Alex si Copolovici)?

Pffff…… Daca trebuie sa ne gandim la asta, ok – obtinem probabil niste awareness (pozitiv), daca proiectul iese bine. Cativa vizitatori in plus pe bloguri (pe convertor.ro, in cazul meu) si cateva legaturi noi cu bloggeri. Oricum, in nici un caz ceva neaparat comparabil cu efortul depus.

Una peste alta – nu am nici un fel de interese ascunse in proiectul asta. Chiar ma pasioneza subiectul si mi-am permis sa ma ocup de el (la timp ma refer, in primul rand).

Am fost implicat in multe discutii si dezbateri pe tema votarii. E o tema care m-a interesat si in anii electorali trecuti si acum am reusit sa o materializez intr-un site.

Sunt curios in privinta intentiei de a se prezenta la vot a bloggerilor si internautilor (mult mai mare decat ma asteptam, apropos).

Am argumente (puternice, cred eu) cu care imi sustin punctele de vedere si vreau sa le expun si sa fiu contrazis de oameni cu cuvintele la ei (cum frumos a spus Huidu despre noi ).

DAR, ca sa raspund unor intrebari mai mult sau mai putin explicite:

– Nu vreau sa candidez vreodata

– Nu vreau sa mai fiu implicat in campanii electorale

– Nu vreau sa vand publicitate de nici un fel pe site. Cu atat mai putin politica. Nici acum, nici la prezidentialele sau europarlamentarele de la anul. Atat.

Va invit astazi sa cititi ce parere au despre prezenta la vot Vlad Petreanu si Ioan T Morar .

Si invit bloggerii care nu au de gand sa voteze sa ma contacteze – stam prost la capitolul asta de content – i-a apucat pe toti votarea in 2008 :).

2 thoughts on “De ce am facut votezi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *