2Performant, Advertising, Online, Promo

Cum castigi bani din marketingul afiliat

Indiferent de pozitia in care esti (publisher, blogger, specialist SEM/SEO, developer etc.) trebuie in primul rand sa alegi cateva categorii de produse pe care sa le promovezi.

Trebuie sa intelegi obiceiurile de cumparare dintr-o piata pentru a performa, obiectivul final este sa generezi vanzari, doar atunci castigi bani. Ideal ar fi sa alegi produse cu afinitate mare in targetul pe care il vizezi si (preferabil) sa fie produse care te pasioneaza sau la care te pricepi.

Apoi alegi furnizorii pe care ii vei promova – te poti orienta catre magazinele care au branduri cunoscute sau care activeaza pe o nisa interesanta.

Concret, ca publisher:

– afisezi bannerele furnizorilor (prin adserver sau in pozitii fixe) – cat mai targetat si relevant.

– pui linkuri de afiliere pe cuvinte cheie in articole – ex.: haine, rochii, laptop, carti etc.

– iti creezi un e-shop "virtual" pe baza feed-urilor magazinelor – si promovezi produsele din acel e-shop in site-urile pe care le detii. Cei pe care ii convingi sa cumpere vor da click pe linkul tau de afiliat si iti vor genera comisioane la fiecare vanzare in perioada de recurenta.

Ca blogger:

scrii recenzii de produse si recomanzi cumpararea lor prin linkuri de afiliere. Cele mai bune sanse le au proiectele nisate (blog de recomandari de rochii de seara, de carti sau de laptop-uri etc.). Evident, textele scrise trebuie sa fie relevante, realiste si convingatoare. Cel mai bun exemplu de recomandare care imi vine in minte este recenzia la God of War3 de pe blogul lui Bobby Voicu. Cititi-l si spuneti-mi daca nu ati cumpara jocul ala :). Eu as cumpara si un ps3 cu ocazia asta (am un ps2 si am jucat GoW 1 si 2). 

Ca specialist SEM – Poti face campanii Adwords pentru furnizorii care accepta asta si sa iti pui linkul tau de afiliat ca target url. Search Engine Marketingul are unul din cele mai mari ROI-uri din afiliere, atat in .com cat si in .ro. Citeste inainte despre regulile specifice din 2Parale si informeaza magazinele inainte sa lansezi campaniile, unii au propriile reglementari.

Ca developer:

Ai cele mai multe variante, practic pe baza feed-urilor de produse poti genera orice tip de instrumente care sa promoveze oferta magazinelor afiliate sau iti poti optimiza afisarea de bannere sau linkuri in site-urile proprii in functie de conversiile generate.

Iti dau doar 3 exemple de tipuri de instrumente care convertesc foarte bine:

– comparatoare de preturi
– landing page sites (pe nise care stii ca "vand")
– mall-uri online

si iti mai spun ca incepand de maine developerii vor mai avea o posibilitate sa castige bani din afiliere. Multi. Stay tuned 😉

Evident, inainte de orice trebuie sa iti faci cont de afiliat in 2Parale si sa citesti articolele dedicate de pe blogul nostru.

Orice intrebari ai, iti stam la dispozitie .

2 thoughts on “Cum castigi bani din marketingul afiliat

  1. Bun articolul, astept sa vad noua posibilitate de a castiga bani din afiliere pentru developeri. Banuiesc ca e ceva cu plugin-uri si features pt 2parale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *