Categorice

Cine il poate opri pe CTP?

O idee foarte tare si extrem de potrivita cu pozitionarea Realitatii TV – transmisia in direct a peste 300 de minute de la evenimentele Bookfest 2006 – tocmai l-am vazut pe Gabriel Liiceanu desfiintandu-l pe Cristian Tudor Popescu pe teme americane (anti si pro) – nu am prins decat ultimele minute in care CTP (care exceleaza in rolul „intelectualului superior scarbit de prostia care il inconjoara”) nu apuca sa scoata un cuvant in fata lui Liiceanu. Mai mult, cand a vrut totusi sa intervina, Liiceanu i-a trantit un „Lasati-ma sa termin!” atat de ferm, incat pana la incheierea transmisiunii in direct nu am mai apucat sa aud replica adancului ganditor balcanic. Nu ca mi-as fi dorit 🙂

Anyway, Realitatea face o chestie excelenta cu transmisiile in direct iar Bookfest pare de la distanta un altfel de targ de carte. O sa verific duminica cum e pe viu, cand planuiesc sa trec pe acolo si pe la Parcul Auto Tiriac.

PS Daca tot am adus Realitatea TV in discutie, nu ma pot abtine sa nu amintesc imensa greseala facuta de ei la Meciul Mileniului (Rapid – Steaua) – au avut o tara intreaga care se uita (ma rog, o parte din tara – cei care ii pot vedea) si nu au avut nici macar un self-promo! Nici inainte, nici in pauza, nici dupa.

S-au repezit sa transforme in bani toata audienta prin reclame si nici macar nu au incercat sa castige niste public pe termen mai lung. Chiar eram foarte curios ce emisiuni o sa promoveze fiind ferm convins ca au fost calcule grele cat sa fie reclame si cate promo-uri si… nimic.

Au emisiuni misto, sunt bine pozitionati si au avut o oportunitate excelenta sa isi creasca audienta. Au ratat-o. Chiar atat de multa foame le era? In fine, pe vremea aia nu aveam blog si uite ca abia acum am prins si eu ocazia sa imi spun oful 🙂

Norocul lor ca s-au scos acum in ochii mei cu Bookfestul, ca altfel nu stiu ce se faceau 😉

[later edit]

Am vazut in reluare si inceputul discutiei dintre CTP si Liiceanu si fiorosul gazetar m-a oripilat inca o data – era imbracat cu o jacheta de trening Nike albastru deschis, tricou negru, pantaloni maro si avea un ceas cu curea de plastic colorata. Jacheta si-a dat-o rapid jos si a inceput sa arate suportabil insa ma intreb cat de mult din tinutele astea fac parte din strategia domniei sale (ha!) de pozitionare (omul citit din popor care spune lucrurilor pe nume) si cat se datoreaza pur si simplu prostului sau gust. Oricum, nici una din variante nu mi l-ar face mai simpatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *