Online, Personale

Ce faceau unii in 1998 – sau – putina istorie nu strica niciodata.

Pentru ca tot am scris un post despre Joe Cartoon – mi-am adus aminte de prima mea interactiune cu un site Flash – in 1999 un prieten m-a sunat febril – frate, intra pe www.balthaser.com sa vezi un site supermarfa. Am intrat imediat si experienta m-a marcat pentru multa vreme.

Intre timp compania respectiva a evoluat intr-o directie mult mai larga, dar puteti vedea aici versiunea originala a site-ului , pe vremea cand faceau doar web flash design.

Nu stiu cati dintre voi pot realiza impactul unui asemenea site in 1999 – era absolut hipnotic, m-am uitat over&over fara sa imi vina sa cred ca exista asa ceva. Asta in conditiile in conexiunile de atunci te fortau sa astepti cam 20 de minute pana se incarca. Repet, site-ul este facut in 1998, pe vremea cand Google abia invata ce e ala un site, Altavista era tot ce iti puteai dori de la un motor de cautare iar Mirc-ul ocupa marea majoritate a timpului petrecut pe net. Chiar, am putea spune ca mirc-ul e strabunicul facebook 🙂

In fine, dupa multi ani, si multe proiecte web cool facute de mine cu diferite echipe am ajuns si in momentul in care prietenul cu pricina – Tzone pe numele lui – autorul soundtrack-ului tuturor proiectelor multimedia facute de mine (respect!) – a spus ca vrea un site.

M-am jucat cu Alain si cu Vlad si a iesit Orbital Bee . Am realizat in momentul asta, vazand succesiv cele 2 site-uri, ca inconstient am copiat ceva din stilul Balthaser la proiectul asta (fara se ne apropiem de performanta lor, fara discutie). Chiar si asa insa, pentru un proiect in joaca mi se pare o treaba excelenta, asa cum merita fratele meu mai mic si mai talentat :).

[later edit] din pacate Orbitalbee.ro nu mai e live, sorry!

Enjoy! Lectia de istorie s-a terminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *