Categorice, HOT, Online

Romanii sunt inteligenti

Bucuresti, 15 septembrie 1987.

Intru (cu oaresce relaxare) pe poarta liceului MF1 Bucuresti (actualmente Tudor Vianu) pentru prima zi de liceu – doar obtinusem 9,56 la admitere la matematica (testul suprem de inteligenta, in mintea mea de atunci) asa ca eram perfect indreptatit sa fiu acolo, nu?

Pe langa mine trece un tip usor mai inalt (a 10-a sau a 11-a), slab, ciufulit, cu ochelari, cu pantalonii sifonati si cu un aer general dezordonat si vag neingrijit (nu ca eu as fi fost vreun hipster 🙂 ).

Un coleg il striga: „Cretule, ce-ati facut la Havana?”
Cretul (teribil de neinteresat de subiect): „Am luat aur”

… era vorba de Olimpiada internationala de matematica pe vremea in care Romania se clasa constant pe podium.

Am inteles brusc ca nu sunt deloc special. M-a durut nitel, dar pe termen lung mi-a prins foarte bine  sa vad ca romanii sunt mai inteligenti decat mi se parea mie si ca trebuie sa dau serios din coate in viata daca vreau sa fiu remarcat.

Am avut marele noroc sa fac parte dintr-o generatie foarte buna a liceului – printre absolventii MF1 din ’91 se numara Andi Moisescu, Tudor Chirila, Rares Jianu (TinaR), Mihai Petroff (Mailers, 3Suisses.ro), Cristian Boureanu si multi altii mai mult sau mai putin publici, dar cu siguranta cu o inteligenta mult peste medie. Ca sa nu mai zic ca la doi ani dupa mine a absolvit acelasi liceu si Dragos Novac ;).

Au fost 4 ani extrem de interesanti – am trait Revolutia la maxim, am inteles politica „pe viu” in Piata Victoriei si Piata Universitatii, am facut parte din redactia Bitul Liber (ziarul liceului) si din Liga Aspirantilor la Liga Studentilor (beat that! );- ) si in toata perioada asta am intalnit zeci de romani inteligenti (profesori, elevi, studenti, ziaristi, prieteni) de la care am invatat enorm.

Fast forward to present day trecand prin interactiunile cu Octavian Costache, Andrei Rosca, Radu Spineanu, Catalin Tenita, Matei Pavel, Alin Popescu, Bobby Voicu – ca sa enumar doar cativa dintre oamenii care m-au ajutat sa inteleg ca romanii sunt foarte inteligenti si muncitori, creativi, interesanti, de succes – lista e aproape random, nu va simtiti exclusi, ma grabesc sa scriu postul pentru a ma indexa Google cat mai repede ;).

Da, motivul acestui post este o campanie excelenta ROM, de care am aflat de pe Refresh.ro si in care au intrat deja mai multi romani inteligenti:

Cabral – Romanii sunt destepti. Hai s-o facem!
Manafu – Romanii sunt oameni buni
BTO – Romanii sunt destepti si…
Ionut Munteanu – Romanii sunt senzationali

… lista e mult mai lunga, evident.

So Google, you were wrong all this time 😉 – Romanii sunt destepti

PS 1 Din pacate nu stiu cine era „Cretu'” – daca ma poate ajuta cineva, as vrea sa ii multumesc pentru ca m-a motivat inca din prima zi de liceu ;). 

PS 2 Tudor Vianu sta in continuare foarte bine la medalii 

3 thoughts on “Romanii sunt inteligenti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *